به گزارش قدس آنلاین از جمعیت هلال احمر، رابرت ماردینی در جریان دیدار با پیر حسین کولیوند با اشاره به رفتار سخاوتمندانه ایران با پناهجویان افزود: از سوی ایران همواره تمایل وجود دارد تا در زمینههای مختلف کمک کند و می توان در خصوص جنگزدگان اوکراین نیز همکاری خوبی داشت. کمیته در تلاش است تا همکاری خود را با هلال احمر جمهوری اسلامی ایران توسعه دهد زیرا زمینه های زیادی برای همکاری وجود دارد. کمیته همکاری طولانی مدت و راهبردی با هلال احمر ایران دارد و آماده هستیم همکاری های خود را نیز توسعه دهیم.
ماردینی ادامه داد: توسعه حقوق بشردوستانه بین المللی، همکاری در زمینه ساماندهی مهاجران افغانستان و مقابله با کووید از دیگر زمینه هایی است که همکاری خوبی با دستگاه های ایران رقم خورده است. امروز کشورهای همسایه ایران مشکلات زیادی دارند و آماده هستیم تا با مسئولان ایران همکاری کنیم تا مشکلات این کشورها حل شود.
وی افزود: کمیته بین المللی صلیب سرخ آماده است در حوزه یمن و سوریه کمک کند تا وضعیت آوارگان و پناهجویان بهبود یابد و در روزهای جنگ نیز با اقداماتی نظیر ایجاد معبر امن و کمک رسانی در حوزه معیشت و درمان جنگزدگان اتفاقات خوبی رقم خورد. در فلسطین نیز با توجه به اهمیت موضوع با ایران همکاری می کنیم و از متاثران از خشونتها پشتیبانی خواهیم کرد.
مدیرکل کمیته بین المللی صلیب سرخ تصریح کرد: دورههای امدادرسانی در جنگ و حقوق بینالمللی بشردوستانه را میتوان با مشارکت یکدیگر برگزار کرد تا با همافزایی به نتایج مطلوبتری در عرصههای مختلف دست یافت.
ایران اولین کشوری بود در جنگ اوکراین اعلام آمادگی برای کمک رسانی کرد
پیرحسین کولیوند در این دیدار گفت: کمیته بین المللی صلیب سرخ و جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران اهداف مشترکی دارند و میتوان با اتکا به این اشتراکات به نتایج مطلوبی در عرصه های مختلف دست یافت. یکی از زمینه های همکاری مشترک مساله پناهجویان است. ایران در سال های اخیر در زمینه میزبانی از پناهجویان بسیار موفق عمل کرده و همه دستگاه های دولتی ایران در این زمینه همکاری می کنند.
وی افزود: امروز همه اتباع و پناهجویان افغانستانی ساکن در ایران واکسینه شده و همگی از آموزش و درمان در ایران به صورت رایگان استفاده می کنند و بسیاری از آنها به درجات عالی در تخصص های مختلف رسیده اند و زندگی خوبی در ایران دارند. امروز در ایران همه مهاجران از امکانات رفاهی که سایر مردم استفاده می کنند بهره می برند و هیچ تفاوتی با سایر ایرانی ها ندارند.
رئیس جمعیت هلال احمر خاطرنشان کرد: هیچ کشوری همانند ایران از اتباع و پناهجویان حمایت نمی کند و کمیته بین المللی صلیب سرخ نیز در این عرصه حمایت های خوبی انجام داده است. مشخصا حمایت از پنج میلیون پناهنده کار بزرگی است که امروز ایران در حال انجام آن است و حتی تعداد قابل توجهی از این پناهجویان در ایران مشغول به کار شده اند.
کولیوند ادامه داد: در بازپیوند خانواده ها نیز تلاش زیادی صورت می گیرد که یک نمونه آن کودک هفت ساله ای بود که به تازگی به آغوش خانواده افغانستانی خود بازگشته است و این کمک ها ریشه در ارزش های دینی و انسانی ایران دارد و مشخصا شعار نمی دهیم بلکه عمل می کنیم. امروز برخوردی که با مهاجران در سایر کشورها انجام می شود که شایسته نیست و هلال احمر ایران آمادگی دارد تا در زمینه ساماندهی پناهجویان در سایر کشورها همکاری کند.
وی افزود: ما از کرامت و هویت انسانی پناهجویان حمایت کرده ایم و این یک فرهنگ است که می توان آن را اشاعه داد و واقعیت موضوع را به گوش جهانیان رساند که ایران چگونه به کمک نیازمندان و پناهجویان می رود. در زمینه افزایش تاب آوری می توان همکاری های خوبی داشت و این هم افزایی است که می تواند در زمینه های مختلف از جمله آموزش نتایج مثبتی در پی داشته باشد. جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران آماده است تا با کمیته بینالمللی صلیب سرخ همکاری کند تا دوره های مهارتی و آموزشی برای پناهجویان برگزار کند.
رئیس جمعیت هلال احمر تصریح کرد: این در حالی است که هنوز ایران از جنگ تحمیلی رژیم صدام علیه خود متحمل خسارت می شود که یکی از آسیب ها در این عرصه زمین های مین گذاری شده است و هلال احمر با همکاری نیروهای مسلح در حال پاکسازی این مناطق بوده اما متاسفانه همچنان نیز این زمین های مین گذاری شده قربانی می گیرند.
کولیوند با اشاره به اینکه هلال احمر ایران در همه نقاط جهان به کمک نیازمندان شتافته است، گفت: ایران در جنگ اوکراین اولین کشوری بود که اعلام کرد در زمینه درمان، نجاتگری و پشتیبانی روحی و روانی حاضر است به جنگزدگان اوکراین کمک کند. منابع انسانی هلال احمر جمهوری اسلامی ایران بسیار قوی است و آماده هستیم تا در اوکراین نیز با کمیته صلیب سرخ همکاری کنیم.
وی افزود: ایران خود تحت تحریم قرار دارد و فشارها بر ایران زیاد است و به همین علت کمیته بین المللی صلیب سرخ نیز باید در این عرصه همکاری کند. تشکیل تیم های امدادی مشترک، اقدام موثری می تواند باشد و ایران با توجه به توانمندی هایی که دارد می تواند به یک مرکز امدادی در منطقه تبدیل شود.
کولیوند اضافه کرد: اکنون در ۱۲ کشور دیگر نیز مراکز درمانی ایران در حال خدمت رسانی هستند که یک نمونه آن در کشور کنگو است که در خطرناک ترین نقطه در حال خدمت رسانی هستیم اما همکاری به خوبی صورت نمی گیرد تا این خدمات بشردوستانه توسعه یابد. کمیته بین المللی صلیب سرخ می تواند در این زمینه همکاری چندجانبه ایجاد کند و تسهیلگر باشد.
رئیس جمعیت هلال احمر با اشاره به ظرفیت های موجود در ایران اظهار داشت: هلال احمر ایران کارخانه هایی دارد که اقلام امدادی، نساجی، دارویی و غذایی تولید می کنند و می توان اقلام کشورهای آسیب دیده در منطقه را از این طریق تامین کرد. علاوه بر این جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران توانایی دارد تا بیمارستان های سیار خود را در نقاط مختلف برپا و تیم های درمان خود را مستقر کند.
نظر شما